Meyermetoden for behandlere

Meyermetoden som ve-mestring, smertelindring og fødselsfremning

Metoden er udviklet til vemestring og smerte-afledning ved hjælp af Gatekontrol og hypnose, men har også vist sig at have en markant positiv effekt på hormonflow ved hjælp af Parasympatisk aktivitet. Dette betyder at både fødselsfremmende og smertelindrende hormoner boostes.

Derudover vil den totale afspænding under veen fremme barnets mulighed for nedtrængning i bækkenet.

Værktøjet kan bruges i sin fulde form, over kortere eller længere tid, men kan også bruges som enkelte understøttende Meyertryk, som support til en allerede god mestring.

Heidi har undervist over 300 jordemødre og studerende i teknikken, som er bredt kendt og sammen med fødselsforberedelsens andre værktøjer anerkendt for dens indvirkning på parrets teamwork og fødselsoplevelser.

Læs Jordemoderforeningens artikel om teknikken her Gør fokus på smerte ondt værre?

Hvorfor Meyermetode?

Meyermetoden blev udviklet, idet Heidi som jordemoder selv savnede et konkret redskab til at hjælpe fødende, der ikke responderede på almindelige psykoprofylaktiske tiltag, som vejrtrækning, mobilisering, omsorg og massage.

Heidi manglede et værktøj til at at hjælpe kvinden, som ikke kunne mestre. Når kvinden var røget ud af smertestigen med angst og smerte i en negativ spiral, hvor epiduralen virkede til at være den eneste udvej.

Kvindens tilfredshed med en epidural efter et stort kontrol tab kunne være meget varierende, men oftest til den lave ende. Kvinderne kunne sagtens have brug for en epidural, men deres tilfredshed hang i høj grad sammen med oplevelsen af at have kunne mestret sine veer. Føle sig stolt af sig selv og have følt, at de havde gjort deres bedste, så epiduralen var en velfortjent løsning til en kompliceret fødsel.

Med Meyermetoden kunne Heidi “kortslutte hjernen” og hive kvinden væk fra smertefokus og ind i total mental og fysisk kontrol på bare få veer. I denne afspændte tilstand forsvandt behovet for epidural ofte ved den normale fødsel og ved mere komplicerede fødsler kunne mestringsoplevelsen betyde, at kvinden havde større tilfredshed med valget af epidural senere hen.

Hvordan blev teknikken til?

Det var en serie af observationer og erfaringer, der ledte Heidi frem til sammensætningen af Meyermetodens tre lag. Den fysiske, psykiske og parasympatiske mobilisering. Med tiden blev teknikken så effektiv, at det blev Heidi’s mest brugte smertelindring og hun opdagede samtidig dens fødselsfremmende effekt. Fremgangen kunne nogle gange tage store hop, når kvinden blev total afspændt igennem veen.

Efter nogle år begyndte Heidi med stor succes at instruere partneren i brugen af selve metoden og i Meyer-tryk som er dobbelt tryk . Med klem og tryk som grounding i et.

Det var herfra, at det gik op for Heidi, at hun havde udviklet et konkret og universelt værktøj. En teknik som både kan bruges som smertelindrende værktøj, groundende redskab med synlig effekt på vitale værdier ( blodtryk) ved feks. kejsersnit, blødning eller som afspænding umiddelbart lige efter fødslen, når kvinden skal lande i sig selv og sin krop igen og åbne op til mødet med barnet.

Metoden er opfundet på følt viden, men funderet i beviselige smerte og psyko- teorier.

 

Foredrag/kurser for jordemødre og behandlere

Oplæg om Meyermetoden

2,5 timers oplæg om hvilke betragtninger og erfaringer, der førte til Meyermetodens tilblivelse, et lille kig på den teori, der understøtter teknikkens effekt og en introduktion til selve teknikken.

Pris: 3800kr ekskl. moms plus kørsel.

 

Behandlerworkshops i Meyermetoden
Lær alt den spændende teori som Meyermetoden bygger på og få styr på Meyermetodens virkemåde, så du opnår den fulde effekt. Du får også indsigt i andre redskaber fra Fødsel i Fokus.

For jordemødre/doula/studerende
Pris: 1.500 kroner (studerende halv pris)

 

Fuld workshop i Meyermetoden til hospitaler/skole

Fuld workshop forløber over halvanden dag). Eksempel. 1 dag med auditorieoplæg ubegrænset antal pladser og 1/2 dag med hands on training af max 20 deltagere pr hold.

Pris: 12.000kr pr kursusdag. ekskl. moms

 

Meyermetodens vision

Bringing back Birth! Det er Heidi og Meyermetodens vision at tage fødslen tilbage. Væk fra tiders fare og smertefokus og den kulturelle og samfundsmæssige stigmatisering af en naturlig fysiologisk process, som faktisk ikke er ment at være så svær, som vi gør den til.

Veer er ikke lavet til at gøre ondt. Tab af coping/ mestring gør ondt og uregelmæssige hovedstillinger og andre komplikationer kan gøre ondt, men den normale fair fødsel har hormonflow og ingen modstand. Og den skal ikke være angstfremkaldende smertefuld, men være et styrkende udviklingspotentiale i familiedannelsen.

Det er Heidis vision at få Meyermetoden testet med et større studie og indtil videre er metoden lagt i idebanken på jordemoderfagets kandidat afhandlinger. Det er Heidi’s fulde overbevisning, at teknikken kan vise signifikante resultater på både fødsels og smerteoplevelse, tilknytning og trivsel, fødselslængde og indgrebs frekvens.

Heidi og Meyermetoden  er netop blevet optaget til en fremlæggelse af teknikken til ICM Midwifery conference på Bali i Juni 2020 og den internationale udgave af bogen er i støbeskeen.