Din tilgang til Meyermetoden som partner

Photocredit Frederikke Brostrup

Din tilgang til Meyermetoden som partner

Inden I kaster jer ud i trykkene, skal du som partner vide, hvilken tilgang der gavner den fødende bedst, når hun er hårdt presset af fødslen både fysisk og psykisk.

Det er meget overstimulerende at være under konstant fysisk udfordring og derfor har kvinden brug for, at du kan tage ansvar og ikke forstyrer hendes Meyermind ( red. et andet af Meyermetodens redskaber.) Som grundlag for samarbejdet på fødestuen har I Partneraftalen ( red. et andet af Meyermetodens redskaber) som gør det trygt for dig at arbejde med trykkene uden at skulle bede om tilkendegivelser eller instruktioner – faktorer som vil forstyre mere end det gavner! Hvis du er utryg i at udføre hele teknikken kan du med fordel benytte punktet i panden, hænderne eller fødderne som faste fokuspunkter. ( hænder og fødder er Meyertryk, som er dobbelte tryk der både klemmer og grounder).

Det vil ofte først være i selve fødslen, at partneren får mod på at bruge Guidningen aktivt, da det her vil falde mere naturligt at hjælpe kvinden ved at styre hendes fokus verbalt også.

Sådan gør du

Under selve arbejdet med Meyermetoden gælder det om at nå til et punkt, hvor du kan tage kontrollen og være overbevisende i forhold til det, du gør. Dine ord og dit kropssprog skal vise den fødende, at du har taget styringen, så hun kan koncentrere sig hundrede procent om at være i sin vejrtrækning, sin afspænding og sit mentale arbejde. Når du med overbevisning siger ”træk vejret ind og pust langt ud” eller ”slip veen med et dybt suk”, skaber det tillid til, at du har styr på det. Derfor er det vigtigt, at I øver metoden op til fødslen. Metodens grundform skal helst sidde i hænderne på dig, så du kan overskue at bakke metoden op med den verbale guiding. I kan f.eks. bruge metoden som et fast afspændingsritual hver aften den sidste måned inden termin.

Hvordan lægger du trykkene?

Kraft Der skal være god kraft bag trykkene. De skal presse kvinden godt ned i underlaget og ikke blot røre overfladen af huden – så får de ikke den rette virkning. De må gerne være let smertefulde. Husk, at trykkene under fødslen skal matche veintensiteten. Prøv jer frem under graviditeten, og forøg gradvist vægten bag trykkene, indtil I finder et leje, der føles godt.

Håndrod og håndflade Læg trykkene med den flade del af hånden – håndroden og håndfladen. Dette giver et beroligende og behageligt tryk. Fingrene derimod kan nive og kilde.

Find de bløde punkter Det kan være generende at blive trykket på knogler, sener og ledbånd, men behageligt at blive trykket, hvor kroppen er blød og eftergivende.

Præcision Øv dig i at placere trykkene præcist. Hvis du roder rundt for at finde det rigtige sted at trykke, kan den fødende blive usikker og miste tilliden til, at du har styr på metoden.

Hold flowet Lav glidende overgange, hvor du ikke slipper ét punkt, før du har fat i det næste. På den måde får kvinden oplevelsen af, at du ikke har tænkt dig at miste taget i hende.

Kontrolcenteret Hold øje med kvindens næserynke og ansigtsudtryk. Ansigtet er hendes kontrolcenter. Når hun ikke ser smertefri ud skal hun afhjælpes spændingen med guiding. Hvis du feks er helt nede ved fødderne, og hun begynder at spænde i panden, guider du hende “Giv slip i panden, synk ned i underlaget”. Hvis hun ikke magter at følge med dig, må du slippe dit flow og gå direkte til Glabella -(pande) trykket og lave forstærkning med venstre hånd på Glabella og fokuspunkter med højre hånd i en serie på overkroppen.

Hold øje med veens lyd og længde Når veen har varet et minuts tid eller du kan høre at hun er kommet over toppen er det tid til at prøve at komme af med veen, med en forceret nulstilling. ” træk vejret dybt ind og giv slip med et suk” skub ned på skulderen og hjælp hende til at komme ud af veen. Hun kan stadig mærke noget, men hun skal fjerne tankerne fra det fokus og “kræve sin pause”.

Pausen Har din fødende kvinde det godt er nulstillet kan hun både sove i pausen eller være vågen og måske endda kunne tale. Det kommer an på har meget koncentration og endorfiner hun er under indflydelse af. Hvis hun bliver ved at “lyde” eller holde en spænding i panden, skal hun mindes om at lukke øjnene og blive lidt ligeglad, måske endda falde i søvn i pausen.

God fornøjelse – jeg håber I får stor gavn af Meyermetoden og har lyst til at lægge en anmeldelse på Meyermetodens facebookside – her kan I også se video af teknikkens udførsel <3

Varme hilsner

jordemoder Heidi Meyer Vallentin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *