Din tilgang til Meyermetoden som fødende

Din tilgang til Meyermetoden som fødende

Selve Meyermetoden er et partnerværktøj, hvor din partner kan hjælpe dig til at få kontrol over dit vearbejde. Metoden skal ikke nødvendigvis bruges gennem hele fødslens forløb. Det er en teknik, I kan tage frem, hvis din mestring er udfordret, og fødslen er ved at løbe af med dig. Metoden kan grounde dig og hjælpe dig med at nulstille, så du genvinder din balance og får ro i både dit centralnervesystem og din krop.

Metoden fungerer bedst i sin grundform med dig liggende i frøleje, i halvtsiddende position i en seng eller sofa, men den kan også bruges, mens du står eller sidder, hvis det er mest behageligt for dig. Øv gerne metoden i løbet af graviditeten, så der ligger en vis kropshukommelse i punkterne og effekten.

Må man ligge på ryggen i en fødsel?

Mange kvinder føler ikke, at de kan finde hvile eller holde ud at ligge på ryggen under fødslen, og nogle har også fået den opfattelse, at det er direkte usundt for fødslen. Det er rigtigt, at det i forhold til bækkenets form ikke er hensigtsmæssigt, at man tilbringer hele pressefasen i rygleje, men her taler vi om den sidste afsluttende del af et helt fødselsforløb. Så hvile i rygleje på et tidligere stadie kan sagtens være en del af et godt fødselsarbejde.

At skulle skifte stilling under fødslen medfører en del opspænding i muskulaturen, og du kan opleve det en smule smerteforstærkende at lægge dig ned. Men når du kommer i gang med afspændingen/trykkene, skal du nok få afhjulpet dette.

Det er vigtigt, at du beslutter dig for at give metoden en chance og derfor har tillid til både omstændighederne, stillingen og din partners evne til at hjælpe dig. Ofte kræver det ikke mere end to veer, før du mærker en positiv effekt. Når din partner først har lært metoden, kan du have tillid til, at han ved, hvad han skal gøre. Så du skal bare give slip og lade ham overtage ansvaret for veerne.

Afspændingen, afledningen og styringen giver en velfortjent pause, hvor du kan overlade en del af ansvaret for vearbejdet i din partners hænder.

Du skal nu:

  • Følge med Stol på, at din partner har kontrol over situationen, og overgiv dig til hans guidning.
  • Markere, når veen starter Evt. ved at løfte en finger, nikke eller sige: ”Nu.” Din markering er din partners tegn til at gå i gang med metoden.
  • Arbejde med din vejrtrækning Fokusér på kun at være i din ind- og udånding, så ilten kommer rundt i din krop.
  • Holde dit fulde fokus på de punkter, han trækker dig ud i Når du retter din opmærksomhed mod afspændingspunkterne, får du lettere ved at slukke for din analyserende hjerne og blot være i fokuspunkterne og Meyermind.
  •  Lade afspændingen følge med punkterne ned gennem din krop.

Veen topper som regel, når han er nået til dine fødder, altså halvvejs i teknikken, og du kan her finde motivation i, at veen på tilbagevejen er aftagende. Når din partner igen er ved din pande, vil han guide dig til at sukke dybt og hive dig ud af vearbejdet og ind i din pause. Her vil den kontrollerede ”nulstilling” give dig et forspring i din pause med en krop, der allerede har givet slip og er klar til, at næste bølge kommer. Det er vigtigt, at du kun tillader din hjerne at tænke positive tanker og fejer de negative tanker væk med Fejemanden. ( et andet af Meyermetodens redskaber red.)

Husk, at spændinger i ansigtet er forbundet med spændinger i bækkenbundsmuskulaturen, og at al opspænding generelt blokerer for det frie muskelarbejde og hæmmer udveksling af ilt og affaldsstoffer.

Det betyder, at jo mere man kan se på dig, at du har ondt – jo mere ondt får du!

Det gælder altså om at se smertefri ud for at opnå fuldstændig afspænding. Det kræver viljestyrke og mental kontrol at forblive i det gode, smertefrie sted, og det er derfor vigtigt, at dine fødselspartnere har respekt for dit vearbejde, også selvom du ikke udtrykker decideret smerte.

Læs om Partnerens tilgang til Meyermetoden i næste indlæg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *