Fødselsforberedelsen helede og gav fødselsmod så vi fik den gode fødsel vi drømte om.

photo credit Iperspektiv

Kære Heidi.

Igår kom vores lille fine dreng til verden, tre dage før termin. Vi har været flittige til at øve Meyermetoden, tale om forventninger og mål, holde kærestedate og din massage, siden vi tog vores forløb hos dig.

Vandet gik omkring 00.30 fredag, og jeg fik nogle hygge veer, som gik i stå da vi kørte mod hospitalet omkring kl. 8.30 

Omkring kl. 9 var jeg 2cm åben og havde stadig lidt livmoderhals tilbage, så jeg fik lavet en hindeløsning, som satte gang i nogle gode veer. Vi skulle lige blive og have styr på hans hjertelyd, da den dykkede en del under veerne og de skulle sikre sig at han kunne holde til det.

Vi blev egentlig sendt hjem igen, men jeg kunne mærke at vi nok bare skulle gå en tur på hospitalet. Det gjorde vi en times tid, og omkring kl. 11 synes jeg veerne var begyndt at tage godt fat. Jeg kunne mærke jeg havde brug for at komme ned og ligge, så vi kunne gøre brug af dine tryk, men visualisering, bevægelse og den der med “vrik med venstre pegefinger og højre stortå”, hjalp mig gevaldigt ! 

Vi gik på fødemodtagelsen igen, og jeg var 4cm åben og der var ingen livmoderhals tilbage og vi fik derfor en stue. På stuen fik jeg et (vældig effektivt 💩) lavement, og derefter tror jeg ikke der gik meget mere end en halv time, og så var han ude ! Malte fik trykket lidt på mig, hjulpet mig med vejrtrækningen, visualiseringen, fortalt jordemoderen hvad jeg havde brug for, roste mig og heppede på mig, og var bare den mest fantastiske støtte jeg nogensinde kunne drømme om !

Han tog virkelig styringen og sørgede for at jeg kunne koncentrere mig om mig, og så tog han sig af resten. Det hele gik så hurtigt, at min kusine slet ikke nåede med til fødslen, så han var så god at have ved min side. 

Omkring kl. 12 begyndte jordemoderen at forstå, at hun ikke lige kunne nå en masse praktisk, for han var altså på vej. Kl. 12.08 havde han sat sig fast og gjort sig klar til at komme ud, 12.10 begyndte jeg at presse, og 12.18 var han ude ! Jeg tror jeg havde fem presseveer og han kom ud i én ve, og så lå han hos mig.

Min jordemoder var fantastisk og nærværende og så mig og lyttede til mine behov og var meget obs på min frygt for at briste, og hun hjalp mig så godt igennem pressefasen, at jeg overhovedet ikke bristede! Jeg fik en lille rift, som fik to overfladiske kosmetiske sting og jeg kan gå og stå og sidde og tisse, som et helt normalt menneske. Det er på en måde virkelig underligt ikke at have ondt. Jeg har stadig ikke helt forstået at det gik så godt, for jeg har jo kun min første fødsel at sammenligne med, så jeg går lidt og venter på at vågne fra en drøm om en fantastisk fødsel, men bliver heldigvis mindet om at det hele var virkelighed, hver gang jeg kigger ned på mit fantastiske lille nye menneske.

Malte sagde også til mig imorges, at han kan mærke, at jeg har et helt andet overskud denne gang, hvilket jeg jo har fordi jeg ikke har ondt og rent faktisk kan koncentrere mig om mit barn, og ikke mig selv.

Jeg er SÅ lettet og glad og stolt af at jeg turde stole på min krop og tro på at jeg kunne få en god fødsel.

Så tak for din metode, gode råd og ikke mindst at give mig troen på, at jeg ville få en god fødsel 🙏🏼♥️ 

– Line Liljensøe Larsen
——————————————————————————————–
Det gør mig så glad at læse din fødselsberetning igen Line.
At høre lettelsen og glæden og det forspring I har fået på livet sammen som familie ved at føde så godt.
-Så flot som jeres intuition og samarbejde har fungeret for jer denne gang!
Jeg er meget rørt og taknemmelig for at have været en del af jeres heling <3
Kærlighed til jer og den lækre lillebror <3
OXXY – Heidi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *