FAQ: Kan man bruge Meyermetoden hvis man ikke vil ligge ned eller røres ved under fødslen?

fotograf Frederikke Brostrup

Jeg får ofte spørgsmålet fra fleregangsfødende, som har erfaringen fra tidligere fødsel, at det var umuligt at ligge ned og nærmest smertefuldt at blive rørt ved efter noget tid i fødsel.

Men ja det kan man!

Og ja det er rigtigt, at det KAN være smertefuldt at blive rørt ved eller ligge ned, men det ER ikke meningen, at det skal være sådan.

Mange kvinder oplever stor lindring ved at gå rundt.

Simpelthen fordi det at gå, er en måde at opnå Gate control – altså blokering af smertesignaler. Den samme teori som Meyermetoden bygger på. Bevægelse, massage og tryk er altsammen med til at udnytte gate kontrol effekten.

Problemet ved at “blive afhængig” af at gå rundt er, at du dræner dine ressourcer, når du ikke kan finde hvile og dykke helt ned i de smertestillende endorfiners døs. Endorfinerne SKAL nemlig gøre os så trætte og slappe, at vi  sover imellem veerne og får bedre pauser og føder bedre og hurtigere.

Men hvis det gør ondt at lægge sig ned og det gør ondt at blive berørt, så er det sikkert fordi man er røget ud af smertestigen!

Et centralt begreb bag Meyermetoden. Smertestigen er meget simpelt, manglende nulstilling i mellem veerne.

Det gør ondt at komme ud af en ve. Lidt ligesom hvis du har trænet en muskel op til sit max ved vægtløftning, så gør det også ondt at lægge vægten fra dig, fordi det at bruge en muskel, der allerede er på sit max – gør ondt! Så når vi skal sukke os ud af en ve, og overgive os til totalt afspændt tilstand i tepausen, så gør det ondt! Det er nemmere at holde fast i spændingen – for så ved man hvad man har! problemet er så bare, at du ikke starter på nul ved næste ve. Og nu får du først beviset på, at du ikke kan styre veerne… at det bliver værre og værre! Og så stikker smerten af med dig både psykisk og fysisk.

Angst giver Spænding giver Smerte!

 

Derfor er Nulstilling alfa og omega i en fødsel!

 

Med nulstilling opnår vi bedre og længere pauser og dermed også mindre smertefulde og kortere veer!

Meyermetoden hjælper dig til at nulstille.

Når først du har fundet ud af at mestre dine veer og komme ind i kontrollen med bearbejdet, så er der faktisk kun FIRE STYRKER veer at arbejde med i fødslen!

Resten er smertestige!

Derfor bygger Meyermetoden ikke kun på EN teknik men på et helt fødselsforberedelseskoncept, der hedder FØDSEL I FOKUS!

Her lærer I at bruge teknikken til afspænding allerede i graviditeten så der indlæres en betinget refleks, som hjælper dig til en genvej til afspænding, så du blot behøver at bruge få at trykkene for at opnå hele teknikkens effekt.

På den måde kan teknikken både bruges, siddende, stående, liggende i sideleje eller i badekar. Og den kan guides på afstand og stadig have en effekt.

Så det korte svar er JA Meyermetoden kan godt bruges med stor effekt til de fødende, der IKKE vil ligge ned.

Til de kvinder der ikke vil røres ved.. kan jeg sige.

Det er højst sandsynligt, fordi I ikke bliver rørt på den rigtige måde.

De dybe groundende tryk, forstyrrer ikke fokus, men understøtter, afleder og lindrer. SÅ du nærmest bliver afhængig af berøringen, der samtidig er oxytocinfremkaldende, så du får bedre mere effektive veer og hurtigere fremgang i fødslen.

 

Det er ren Win Win 🙂

– Så du er også velkommen til min fødselsforberedelse, hvis du er skeptisk og har svært ved at forestille dig, at noget kan hjælpe så meget som Meyermetoden rent faktisk gør. Bare kom – så skal Meyermetoden og Fødsel i fokus nok tale deres eget sprog <3

Kærlige hilsner og masser af oxytocin fra

Jordemoder Heidi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *